Sötawesslan

Och vi skapar kaos

Kategori: Vardagsgott

Valborg idag, wihoo! Vad har ni för planer? Själv tror jag att det blir en sväng till Uppsala, grillning och massa mys.

Helgen som vart har varit super lugn. Jag har varit hästvakt, bakat bullar och älskat solen och vårvärmen.

Jag har ju också fått min ifåne nu, men mitt abonnemang har inte kommit igång ännu, och det är tredje dagen som jag har telefonen! Bli så irriterad. Men jag ska ta den till butiken där jag köpte abonnemanget från, så att dem får fixa det. Längtar till jag kan blogga från telen.

Fin sammanhängande text va..?



Bjuder på denna...

App

Kategori: Vardagsgott

Jag har nu beställt en iPhone och nu vill jag ha era tips på bra appar! Jag vill ha alla appar som ni tycker om och är bra.
iTunes tänkte jag i alla fall ta, för där är det väl som en helt gratis Spotify, att man gör sin egna låtlista och sedan kan man lyssna på den närsom? Eller har jag uppfattat det hela fel..? haha

Sen vill jag såklart ha Instagram, Wordfeud (även fast det är riktigt gamalt..) och kanske rumble.

Men som sagt, ge mig era bästa appar!

POUR TE:

Kategori: Vardagsgott



Matmässan idag då med klassen. GastroNord. Helt amazing! Så jäklans mycket god mat och bakverk!
Bland annat detta supergoda iste utav märket Pour te (tror att det är ganska nytt?). Smaken som föll mig mest i smaken var denna med Persika och Oolong (ett te som ligger mellan grönt och svart te). Den smakar riktigt friskt och såå gott! LOVE. Tyvärr finns den bara att köpa på cafen omring huvudstaden..

Söt bloggkärlek

Kategori: Länkkärlek

Tänkte tipsa om lite fina bloggar som jag läser, näst in till dagligen.

Först, denna riktigt kreativa och flinka tjej Ida som bloggar på Bad bake day. Varning för extremt baksug och smått dreggelvarning. Hon var också på en New York resa för alldeles några veckor sedan, och under tiden kom det uppdateringar om allt det söta over there. Kika in där alltså!

  

Ytterliggare en helt fantastisk bakblogg (ja, jag älskar bakbloggar..) är Michelle med bloggen Brown eyed baker. Hon suktasmed överdådiga och alltför haktappande bakverk och matkretioner för att bara kolla på, det är som i samma klass som nu-slickar-jag-på-skärmen klassen.



 Mattias på Bake my day bakar som ingen annan! Han är nog den mest noggranna och tålmodigaste manliga  bloggare jag vet. One of a kind.

Detta på bilden nedan är alltså ett ljus. Eller inte. I själva verket är det en chokladtårta med vitchoklad och en vodkabrinnande mandel.



(Alla bilder är lånade från bloggen som jag länkat till ovanför respektive bild)

Hey dude Jude

Kategori: Mat



Ugnspannkaka med hallonsylt och fruktsallad. Inte helt fel.

In the making of ugnspannkaka

Kategori: Mat

Man måste älska svengelska..


Cheesecake brownies

Kategori: Bake a cake

Dessa brownies alltså! Jag slog ihop två flugor i en smäll när jag gjorde dem, den ena flugan var ett brownie recept som jag superlänge velat pröva och den andra flugan var just att ha på en liten chhesecake smet på en kladdig browniesmet.



Så, för att du ska kunna göra dessa kommer du att behöva en riktigt bra brownie recept (jag använde detta, på norska) och denna cheesecake smet:

2 ägg
saften från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
400 g philadelphiaost

Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Efter att browniesmeten är i en den form som du behagar så häller du över cheesecake smeten och drar runt med en tandpetare, gaffel eller liknande så att ett marmorerat mönster uppstår. Skjutsa sedan in hela baletten i ugnen, på det grad antal och tid som browniereceptet ropar efter, men känn för extra perfektion efter om den är lagom kladdig med en tandpetare i mitten. 








Levi's

Kategori: I garderoben

För någon vecka sen spatserade jag och en kompis i Second- hand butiker, vi var väl inte ute efter något speciellt, fast samtidigt så hade nog vi båda Levi's i bakhuvudet. 



Jag fyndade detta skit snygga armband med läder och någon slags mini pärlkedja. Har en känsla av att det kommer att ses ofta på min handled i sommar..



En super söt vit blus för ynka 40:-. Man vore nästan dum om man inte hade slagit till på det.

Och sen, efter att ha rotat runt bland jeansgalgarna så fann jag dem! Ett par Levi's jeans med hög midja. Dessa ska bli kapta, tillslitna och nitade innan dem är redo att rocka sommaren på mina ben.






PYRO

Kategori: Musik i öronen

Detta är mitt första inlägg på min nya blogg! Men jag tänkte att istället för att hålla på med ett kanske lite småtråkigt första inlägg så kommer jag istället att ge er min nya drog på låt, som jag inte upptäckt tidigare! Absurt. Denna låt går på repeat HELA tiden. Här är den i alla fall: Pyro. Utförd av Kings of Leon

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt